Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهندسان عمران روی ساخت پروژه‌های عمرانی عظیمی مثل جاده‌ها، ساختمان‌ها، تونل‌ها، سدها و پل‌ها نظارت می‌کنند. برخی از مهندسان عمران هم در حوزه نظارت و ساخت پروژه های ساختمانی شهری و روستایی متخصص هستند. فردی که در این رشته تحصیل کرده و قصد ورود به بازار کار را دارد، مسئولیت گردآوری نیازمندی‌های پروژه، تست و ارزیابی محل ساخت و مصالح و مدیریت پروژه از ابتدا تا اختتام آن را به عهده خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یعنی مهندسان عمران باید دید کلی‌نگری داشته و درعین‌حال، از جزئیات نیز غافل نشوند.

یک مهندس عمران باید حداقل دارای مدرک لیسانس در رشته عمران یا نقشه برداری باشد. افرادی که دارای مدارک تحصیلی بالاتر یا مدارک مربوط به دوره‌های آموزشی هستند، می‌توانند به‌سرعت ارتقا بگیرند. اما سؤالی که برای اکثر افرادی که به‌تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند پیش می‌آید این است که یک کارفرما هنگام بررسی رزومه‌ها برای استخدام مهندس عمران، به چه مهارت‌هایی بیشتر توجه می‌کند؟ در این مقاله قصد داریم به لیست مهارت هایی که مهندسان عمران باید در رزومه خود داشته باشند پرداخته و ضمن آن نکات مهم مربوط به نوشتن رزومه مهندسی عمران را معرفی کنیم.


پنج مهارت بسیار مهم در رزومه کاری مهندس عمران

مهارت‌های موردنیاز برای یک مهندس عمران بسته به موقعیت شغلی بسیار متفاوت است. بااین‌حال می‌توان گفت همه مهندس‌ها در این رشته با مفاهیم پیچیده مهندسی، استانداردهای صنعتی، نیازمندی‌ها و مقررات محیط زیست و ... آشنا باشند. علاوه بر این‌ها، مهندسان عمران باید مهارت‌های رهبری قوی، قدرت تصمیم‌گیری، تفکر انتقادی، ریاضیات، سازماندهی، نگارش فنی و مهارت‌های ارتباطی را نیز در خود پرورش دهند. در ادامه به مهارت‌های مهمی که میان اکثر مهندسان عمران مشترک است اشاره می‌کنیم.

مهارت ارتباطی قوی

برای یک مهندس عمران، ارتباطات بسیار مهم است. چرا که این افراد معمولاً با کارفرما، کارگران و سایر ذی‌نفعان پروژه در ارتباط هستند و باید توانایی شرح مطالب فنی و مهندسی به‌صورت شفاف به آن‌ها داشته باشند. گوش‌دادن فعال نیز یکی دیگر از ویژگی‌های فردی با مهارت‌های ارتباطی قوی است. یک مهندس عمران به کمک این ویژگی می‌تواند با دقت به نیازهای همکاران و کارفرمای پروژه گوش داده و آن‌ها را درک کند.

تفکر انتقادی

مهندسان عمران تقریباً در تمام فازهای پروژه از برنامه‌ریزی و طراحی سازه گرفته تا اتمام ساخت در آن دخیل هستند. این افراد باید مهارت‌های حل مسئله قوی داشته باشند تا بتوانند در مواجهه با مشکلات فنی پیچیده، راه‌حل‌های خلاقانه‌ای ارائه کنند. این راه‌حل‌ها باید کارا، از نظر مالی به‌صرفه و ایمن باشند؛ بنابراین مهندس عمران باید قدرت تفکر تحلیلی بالایی داشته باشد تا بتواند جنبه‌های مثبت و منفی راه‌حل‌های مختلف را سنجیده و بهترین تصمیم را بگیرد.

مهارت رهبری

مهندسان عمران معمولاً مسئولیت هدایت تیم‌های مختلفی شامل کارفرماها، مهندسین معماری، مدیران ساخت‌وساز، سایر مهندسان و ... را به عهده دارند. آن‌ها باید بتوانند این تیم‌ها را به‌صورت مؤثر هدایت و مدیریت کرده و از اتمام موفق پروژه‌ها در زمان مشخص، اطمینان حاصل کنند. این یعنی برقراری ارتباط با تمام اعضای تیم‌ها و ایجاد انگیزه در آن‌ها، معمولاً به عهده مدیر پروژه (مهندس عمران) است.

قدرت ایجاد تعامل مؤثر (نوشتاری و گفتاری) را می‌توان وجه تمایز یک رهبر با سایر افراد دانست. به کمک این مهارت، مدیران می‌توانند نیازمندی‌ها و انتظارات پروژه، خط زمانی و مسیر آن را به‌درستی برای دیگران مشخص کرده و در طول فرایند اجرا، بازخورد بدهند.

مهارت مدیریت پروژه

مهندسان عمران، رهبران یک پروژه هستند؛ به همین دلیل باید بتوانند یک پروژه را از ابتدا تا انتها با دید کلی‌نگری ببینند. همچنین باید بتوانند با افرادی که تخصص‌های متفاوتی دارند ارتباط برقرار کرده و از طرف دیگر، با کارفرما هم به شیوه‌ای مؤثر کار کنند. مدیر پروژه باید تصمیم‌های سختی بگیرد تا بتواند هر پروژه را طبق بودجه تعیین‌شده، در زمان مشخص و طبق نیازمندی‌های مشخص‌شده تحویل دهد. در کنار مهارت‌های نرم، استفاده از نرم افزارهای تخصصی مدیریت پروژه هم به مهندسان عمران کمک می‌کند. بااین‌حال این افراد همچنان باید بتوانند جنبه‌های مختلف یک پروژه را از نظر هزینه و زمان انجام کار، تخمین بزنند. شناسایی وابستگی‌های پروژه و درنظرگرفتن زمان و بودجه کافی برای مواجهه با اتفاقات پیش‌بینی‌نشده نیز از جمله مسئولیت‌های مهندس عمران در زمینه مدیریت پروژه است.

مهارت‌های فنی و مهندسی

اگرچه مهارت‌های نرم مثل رهبری و تعامل مؤثر برای مهندسان عمران خیلی مهم هستند، اما این افراد باید مهارت‌های سخت از جمله مهارت‌های فنی و مهندسی مثل ریاضیات و فیزیک، نقشه‌کشی، طراحی قطعات، کار با نرم افزارهای مهندسی، تحلیل داده ها، تحلیل نقشه‌ها، طراحی تکنیک‌ها و کار با نرم افزار طراحی را نیز دارا باشند. یک پروژه ساخت‌وساز بدون تحلیل دقیق همه جنبه‌های آن، با موفقیت انجام نخواهد شد؛ به همین دلیل توصیه می‌شود مهندسان عمران روی تقویت مهارت‌های فنی خود کار کنند.

نکات نوشتن رزومه برای مهندسان عمران

اگرچه دارا بودن مهارت‌هایی که بالا ذکر کردیم بسیار مهم هستند، اما مهم‌تر از هر چیزی نحوه نمایش آن‌ها در رزومه به کارفرما است. رزومه کاری مجموعه‌ای از مهارت‌ها، سوابق کاری و تحصیلی و انگیزه‌های کارجو و اولین محل مواجهه کارفرما با او است. به همین دلیل طراحی رزومه به شیوه‌ای مؤثر و به‌گونه‌ای که بتواند قابلیت‌های فرد را به کارفرما نشان دهد بسیار مهم است. هنگام نگارش رزومه بهتر است از کلمات کلیدی مهم برای ذکر مهارت‌های خود استفاده کنید؛ چرا که خیلی از کارفرماها برای بررسی رزومه‌ها از ابزارهای ATS استفاده می‌کنند که به‌صورت خودکار، کلمات کلیدی مدنظر را در رزومه بررسی می‌کنند. همچنین هنگام صحبت‌کردن از مهارت‌هایتان، بهتر است به مثال‌هایی از سوابق کاری پیشین خود نیز اشاره کنید. فراموش نکنید هنگام مصاحبه حضوری، به مهارت‌هایی که در رزومه ذکر کرده‌اید اشاره کنید. در نهایت باید گفت هنگام نگارش رزومه باید به آگهی شغلی کارفرما نیز توجه کرده و مطابق با نیازمندی‌های آن، رزومه را به‌روزرسانی کنید.

در ادامه به ۴ نکته مهم برای نوشتن رزومه کاری مهندس عمران اشاره می‌کنیم که با رعایت آن‌ها، شانس شما برای استخدام در موقعیت‌های شغلی مهندسی عمران افزایش می‌یابد. (در صورت عدم آشنایی با ابزارهای طراحی رزومه به این لینک مراجعه شود).

برای نوشتن بخش معرفی (درباره من) زمان کافی صرف کنید

بازار جذب و استخدام در رشته مهندسی عمران بسیار رقابتی است. چرا که مدیران جذب و استخدام ممکن است روزانه صدها رزومه دریافت کنند و بسیاری از رزومه‌ها، در همان ثانیه‌های اول رد می‌شوند. نوشتن رزومه‌ای که در میان هزاران رزومه دیگر جلب‌توجه کند سخت است. اما اگر بتوانید بخش درباره من را در رزومه جذاب بنویسید، می‌توانید در همان لحظات اول توجه کارفرما را به خود جلب کنید.

ذکر شاخص‌ترین مهارت‌ها در بخش ابتدایی رزومه به‌صورت خلاصه می‌تواند شانس جلب‌توجه کارفرما به رزومه و مطالعه ادامه آن را افزایش دهد. درصورتی‌که سابقه کار کمی دارید یا به‌تازگی فارغ‌التحصیل شده‌اید، نوشتن رزومه را با اهداف شغلی خود و مهارت‌های مرتبط آغاز کنید. اما درصورتی‌که سابقه کار دارید، در این بخش ۱ الی ۵ جمله خلاصه درباره مهارت‌های شغلی و قابلیت‌هایتان نوشته و سعی کنید رزومه خود را در این بخش، خلاصه کنید.

به مهارت‌های مرتبط خود اشاره کنید

در رزومه خود به مهارت‌های سخت مثل کار با نرم افزارهای تخصصی، ابزارها و دانش فنی که در شغل مهندسی عمران کاربرد دارد، اشاره کنید. اما فراموش نکنید به مهارت‌های نرمی مثل کار تیمی و ارتباطات هم که برای برقراری ارتباط با مهندسان معماری، کارفرماها و سازمان‌های دولتی ضروری هستند، اشاره کنید.

از جمله مهارت‌های فنی و مهندسی مهم می‌توان به کار با نرم‌افزارهای AutoCAD، MATLAB، GIS و Bentley اشاره کرد. همچنین از جمله مهارت‌های نرم مهم می‌توان به قدرت تحلیل، مدیریت، سازماندهی، تحقیق و جستجو، گوش‌دادن فعال، ارتباط نوشتاری، حل مسئله، بازخورد مؤثر، مذاکره، تفویض اختیار، خلاقیت و تطبیق‌پذیری اشاره کرد.

سوابق کاری خود را به‌صورت عددی ذکر کنید

نکته مهم در نگارش رزومه این است که نباید صرفاً سوابق کاری خود را لیست‌وار ذکر کنید. برای اینکه بتوانید کارفرما را تحت‌تأثیر قرار دهید، بهتر است در کنار ذکر تجارب کاری به اعدادی که نشان‌دهنده دستاوردهای شما در آن سوابق کاری است نیز اشاره کنید. برای مثال می‌توانید به این موضوع اشاره کنید که مهارت‌های مذاکره، استفاده هوشمندانه از منابع، یافتن مصالح ارزان‌تر و حذف نیروی کار غیرضروری منجر به چند ریال صرفه‌جویی در مصرف بودجه تعیین‌شده برای پروژه شده است.

رزومه را بر اساس آگهی شغلی به‌روزرسانی کنید

پیش از ارسال رزومه، آگهی شغلی را با دقت بخوانید و تلاش کنید از کلمات کلیدی به‌کاررفته در آن و نیازمندی‌های شغلی، استفاده کنید. برای مثال اگر در یک آگهی کار روی توجه به ایمنی سازه‌ها تاکید شده است، بهتر است در رزومه خود به این موضوع اشاره کنید. همچنین بهتر است بدانید خیلی از کارفرماها از ATS برای بررسی کارجوها استفاده می‌کنند. به همین دلیل استفاده از کلمات کلیدی مرتبط می‌تواند شانس دیده‌شدن رزومه شما را در سیستم ATS افزایش دهد.

به یاد داشته باشید که نباید رزومه را با انبوهی از کلمات کلیدی پر کنید؛ چرا که مطالعه آن را برای کارفرما دشوار می‌کند. در عوض تلاش کنید به‌صورت طبیعی از کلمات کلیدی مرتبط با سوابق کاری خود استفاده کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم به بررسی مهم‌ترین مهارت هایی که مهندسان عمران باید در رزومه خود داشته باشند اشاره کنیم. ازآنجاکه مهندسان عمران معمولاً مسئولیت مدیریت پروژه عمرانی را به عهده دارند، باید مهارت‌های مهمی را که برای یک مدیر پروژه مهم هستند دارا باشند. از جمله مهارت‌های نرم برای مهندسان عمران می‌توان به قدرت مذاکره، تعامل مؤثر، رهبری، تفکر انتقادی و ... اشاره کرد. در کنار این مهارت‌ها، یک سری مهارت‌های تخصصی مثل یادگیری نرم افزارهای طراحی و زبان انگلیسی نیز مهم هستند. از این‌ها گذشته، ذکر مهارت‌ها در رزومه به شیوه مؤثر نیز بسیار مهم است. به همین دلیل توصیه می‌شود از ابزارهای ساخت رزومه استفاده کنید که به شما کمک می‌کنند بدون دارا بودن دانش درباره ابزارهای طراحی گرافیکی، یک رزومه مناسب برای خود ایجاد کنید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مهندسان عمران جمله مهارت مهندسان عمران یک مهندس عمران باید مهارت کلمات کلیدی مهارت های نرم مهارت هایی مهارت های فنی نرم افزارهای مهندسی عمران استفاده کنید مدیریت پروژه باید بتوانند رزومه خود همین دلیل فنی و مهندسی داشته باشند نیازمندی ها نوشتن رزومه اشاره کنید سوابق کاری کار با نرم بسیار مهم مهم هستند یک پروژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۷۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی

حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تعرفه حق‌الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی از سال‌های اخیر تا هم‌اکنون هرساله با چالش همراه بوده که این موانع برخی از تبعات اجتماعی را در پی داشته است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه تاکید کرد: البته در نظام فنی و اجرایی در خصوص نظام تعرفه چالشی وجود ندارد و مشکلی وجود ندارد و هرساله روال قانونی خود را طی می‌کند؛ البته قانون تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی از ۱۸ سال گذشته تاکنون تغییر نکرده که درخواست اصلاح و بازنگری این قوانین را به مراجع مربوطه ارجاع دادیم.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که اجرای این روند را با چالش مواجه کرده عدم تطبیق فرمول محاسبه نرخ ساخت با نرخ حق‌الزحمه مهندسان است؛ زیرا حق الزحمه‌های مهندسان بر اساس هزینه ساخت محاسبه می‌شود که این نوع فرمول محاسبه هیچ تشابهی با هزینه ساخت واقعی مسکن ندارد و از دو سال گذشته (۱۴۰۱) درخواست به‌روزرسانی هزینه ساخت را پیشنهاد دادیم.

شکیب با اشاره به اینکه جلسات وزارت راه و شهرسازی برای رفع چالش‌های تعرفه حق‌الزحمه مهندسان بی‌نتیجه ماند، افزود: به وزارت راه و شهرسازی کشور برای رفع چالش‌های تکراری تعیین تعرفه برگزاری جلساتی را پیشنهاد دادیم که یک شورای تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان شکل گیرد؛ این جلسات در تیرماه سال گذشته (۱۴۰۱) برگزاری شد اما به دلیل عدم تشکیل جلسات در خود وزارت راه و شهرسازی، خروجی مطلوبی در پی نداشت، بنابراین این چالش‌ها بدون حل همچنان باقی است.

وزیر راه و شهرسازی پادرمیانی کند!

این مسؤول بیان اینکه تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نباید به دو عنوان ملی ساختمان وابسته باشد، تصریح کرد: قطعاً نباید از دو عنوان مقررات ملی ساختمان برای تعیین حق‌الزحمه مهندسان استفاده کرد؛ برای حل این مشکل انتظار می‌رود وزیر راه و شهرسازی شخصاً برای رفع این چالش‌ها پا در میانی کند و مسؤولیت اعلام میزان افزایش تعرفه‌ها را برعهده بگیرد؛ البته در این زمینه نیز درخواست داده شده و در حال بررسی است.

وی میزان افزایش نرخ حق‌الزحمه مهندسان (۱۴۰۳) را نامعلوم اعلام کرد و افزود: تا بدین لحظه نرخ مشخصی در این زمینه مشخص نشده اما انتظار می‌رود میزان تعرفه حق‌الزحمه مهندسان به اندازه افزایش ۴۰ درصدی سازمان نظام پزشکی یا برابر با افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران باشد، البته ناگفته نماند اگر بر مبنای تعرفه ساخت مسکن باشد قاعدتاً باید افزایش ۱۰۰ درصدی شامل حال مهندسان شود.

شکیب درباره زمان ابلاغ میزان افزایش تعرفه حق‌الزحمه مهندسان، گفت: طبق قوانین باید تا آخر اسفندماه سال گذشته (۱۴۰۲) اعلام می‌شد اما به دلیل تأخیر نهایتاً تا یک‌شنبه (۹ اردیبهشت) حق‌الزحمه مهندسان ابلاغ خواهد شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در خصوص اینکه بعضاً زمان طولانی شدن فرآیند صدور پروانه ساختمان را به سازمان نظام ربط می‌دهند، خاطرنشان کرد: فرآیند صدور پروانه ساختمانی دارای چند بخش مجزا است، یک بخش آن طراحی است؛ پس‌از اتمام طرح نقشه، در سازمان نظام مهندسی استان بارگذاری می‌شود؛ سپس به طور معمولی بین یک الی دو هفته فرآیند کنترل طرح سپری و سپس به فرآیند تعیین ناظر ارجاع می‌شود. بنابراین در این زمینه سازمان نظام مهندسی چالشی ندارد.

وی گفت: زمان صدور پروانه ساخت در حال حاضر حدود شش ماهه اما قطعاً امکان کاهش فراینده ممکن است؛ البته سازمان نظام مهندسی در این زمینه پیشگام است.

کد خبر 6089644 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • قیر امولسیون چیست و چه کاربردی در صنایع دارد
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | فاز دوم فتح-باغستان تا پایان شهریور افتتاح می شود
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | گره کور ترافیکی خروجی فتح باز شد
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • افتتاح و آغاز عملیات اجرایی بیش از ۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن